נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

הפרשה לפנסיה – כך תבדקו אם הפרישו לכם את מה שמגיע לכם על פי חוק

חיסכון הפנסיה הוא חיסכון שקיים עבור כל אחד מאיתנו, אנחנו מפרישים אליו כסף כל חודש, חלים בו שינויים כל הזמן, הוא אחד החסכונות היותר מוכרים במודעות הציבורית אבל עדיין הרבה מאיתנו לא יודעים כיצד הוא עובד וכל תהליך התנהלותו הוא תעלומה להרבה.

אם התחלתם עבודה חדשה, או שאתם קרובים לגיל הפרישה או פשוט רוצים להיות עם יד על הדופק כדי שכשיגיע הזמן תקבלו את הסכום המקסימלי המגיע לכם. כדאי לכם להכיר יותר לעומק את הביטוח הפנסיוני שלכם.

 

חובת הפרשה לפנסיה

במדינת ישראל על פי חוק, החל משנת 2008, יש לבטח כל עובד בביטוח פנסיוני. הביטוח הפנסיוני הוא חובה הן עבור המעסיק והן עבור העובד- שאינו רשאי לוותר עליו.

במידה ואין לכם ביטוח פנסיוני המעסיק שלכם עובר על החוק וניתן להגיש נגדו תביעה.

החל משנת 2017 על פי חוק שיעור ההפרשות לביטוח הפנסיוני עומד על 18.5% מהשכר של העובד מתוכן 6% על חשבון העובד והיתר על חשבון המעסיק.

הניכוי נעשה על פי רוב לפי שכר הברוטו הבסיסי של העובד. כלומר, ללא שעות נוספות, הוצאות נסיעה וכו'. הניכוי יכול להיעשות גם לפי השכר הממוצע במשק. בדרך כלל נבחר הנמוך מבניהם.

מלבד החוק הבסיסי יש כמובן יוצאי דופן שונים. לדוגמה, עובדים בשירות המדינה או עובדים במקומות עבודה בהם יש הסדר מיטיב בביטוח פנסיוני, המעסיק מחויב להפריש סכומים על פי הסכם זה, גם אם התנאים שלו טובים יותר- זכאים להפרשות גבוהות יותר.

העובד זכאי לבחור את הגוף הפנסיוני שלו, שאליו יופרשו הכספים ובו ינוהל הביטוח. כמו כן, הוא רשאי לבחור את סוג הביטוח: קרן פנסיה, קופת גמל, ביטוח מנהלים.

המעביד מחויב לבטח את העובד לאחר 6 חודשים מהרגע שהתחיל לעבוד אצלו. אך במידה ולעובד יש כבר ביטוח פנסיוני קדום, הוא זכאי להפרשה מהיום הראשון בעבודה.

 

בדיקת תלוש שכר

לאחר שעברנו על החוק, איך תבדקו אם באמת הפרישו לכם את מה שמגיע לכם על פי חוק?

הדרך הבסיסית לבדוק שאכן אתם מקבלים את מה שמגיע לכם היא לקרוא את תלוש השכר. הרבה מאיתנו מקבלים את התלוש כל חודש וכלל לא פותחים אותו.

לצעירים שבינינו קשה לחשוב כל כך הרבה שנים קדימה. אבל כדי שלא תאבדו כספים המגיעים לכם כדאי לכם ללמוד לקרוא את תלוש השכר שלכם ולוודא שאכן מופרש לכם כסף.

תלוש המשכורת הוא לא באמת כל כך מסובך לקריאה. הוא אמור לציין במפורש את כל ההפרשות וניכויי השכר שמתבצעים ובאיזה שיעור.

 

איך בודקים שהסכום באמת מנוכה?

היום אפשר לבדוק בקלות באתרי קרנות הפנסיה השונות שאכן הכסף הופרש ונמצא בחשבון וגם ניתן לעקוב אחר הסכומים.

אם אתם חודשים שמשהו לא תקין כדאי ללכת ולשאול את המעסיק, או חשב השכר כדי לקבל תשובות.

במקרה ואתם חושבים שייתכן שיש לכם יותר מביטוח פנסיוני אחד, מכיוון שעבדתם במספר עבודות, כדאי לאחד את הביטוחים על מנת לקבל את הסכום המקסימלי בעתיד וגם כדי לקבל תנאי ניהול טובים יותר עבור הקרן.

תוכלו לבדוק האם ייתכן שיש לכם ביטוח פנסיוני נשכח בזכות הר הכסף של משרד האוצר המאפשר לכם לאתר כספים אבודים בחינם.

מומלץ לבצע בדיקה שנתית כדי לוודא שאכן כל הכסף הופרש כראוי. הרבה פעמים יש טעויות וזה יכול לגרום לכך שהכסף פשוט יעלם. אמנם חברת הביטוח יכולה להגיד שאין דבר כזה וזה לא יכול לקרות ושהכל נמצא במערכת כך שזה חייב להסתדר, אבל תמיד יכולות להיות טעיות והכסף יכול פשוט 'להיעלם', לכן מחובתכם לבדוק.

 

זוג זקנים וכסף

ספרי חוק ופטיש
אז מה היה לנו עד עכשיו?
לַחֲלוֹק
Facebook
Twitter
WhatsApp
עוד בנושא כללי
סיבות לעשות קורס טיקטוק
3 סיבות לעשות קורס טיקטוק

לכל דור ודור, או לפחות אחת לכמה שנים, יש את הפלטפורמה המועדפת עליו לתקשורת המונים. כשמדובר בדור הצעירים הנוכחי,